a photo

24.11.2023

Sunnuntain jumalanpalveluksia kuuntelemme useimmiten Suomen Raamatuopistolta klo 11.oo Radio DEIstä.

 

17.11.2023

Gideon tilaisuus Messukylän kirkossa.

Aiheena Gideonien lähettäminen, oma uskoontulo ja Jumalanpalveluksen merkitys.

06.11.2021

Gideonit hoitavat Raamattujakelua kouluissa, hotelleissa, sairaaloissa, armeijassa ja vankiloissa.

08.04.2020
Linkkejä, joista luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa!
05.11.2015

Tule sinäkin!

KRISTILLINEN HISTORIA

1960-luku

Rippikoulu piti käydä yksityisesti, kun rautakaupan työläinen ei voinut lähteä mihinkään leirille. Vanha rovasti kuitenkin kuoli kesken opetusajan ja piti hankkia toinen eläkerovasti hommiin. Se meni muuten hyvin ja sain rippikoulutodistuksen, mutta rovasti unohti merkkauttaa sen kirkonkirjoihin!

Asia putkahti sitten esiin, kun olisi pitänyt mennä naimisiin!.Mutta onneksi todistus löytyi pitkän etsinnän jälkeen Perheraamatun välistä.

1970-luku

Perheemme elämä oli "joulukirkko-kristillisyyttä", mutta tiesin, että mummo rukoilee meidän puolestamme.

Muuten touhu oli sellaista maailmalla kulkevan kauppamien elämää, jonka jokainen tietää, mitä se sisätää.

1980-luku

Hotelleissa kulkiessa olin huomannut 3-kielisen Uuden Testamentin ja ihmetellyt, että mitähän sakkia nuo Gideonitkin ovat, kun ovat joka hotelliin tunkeneet tuon kirjansa?

Vähitellen kuitenkin aloin selailla sitä ja joskus lukemaankin, kunnes -80 luvun alkupuolella ostin ensimmäisen oman Raamatun, jota sitten luin salaa muilta ihmisiltä!

 

 Hengelliset asiat alkoivat kiinnostaa, mutta varsinaista uskoontuloa kiersin kuin "kissa kuumaa puuroa"! Tutkailin teosofiaa, adventistien opetuksia ja kaikkea muutakin. 

Ajauduin kuitenkin TM ( Transendenttinen Mietiskely) piireihin ja myös jäseneksi. Kävin erilaisia koulutuksissa ja aina tivasin näiltä guruilta heidän suhdettaan hindu-uskontoon. Vihdoin he vastasivat, että mene sinä sinne kirkkoosi nöyristelemään, mutta kun lähdet meidän kanssamme, niin saat voiman ja vallan! Silloin tajusin, mistä tässä on kysymys, ja lopetin sen harjoittamisen. Kuitenkin heiltä tuli kutsu kaupungin yhteistapaamiseen ja uteliaisuus voitti. Kun siellä sitten yhteisen meditoinnin alkaessa guru totesi, että ei kai täällä ole ketään vierasta, kun ei katsottu mitään jäsenkortteja? Silloin ajattelin, että minä olen täällä vieras.
Yleensä meditoinnin aikana ei näe mitään, mutta nyt ilmestyi piste, joka lähestyi, mutta lähemmäksi tultuaan, tajusin, että siinä on saatanan kasvot!
Se teki liikettä, joka muistutti kameran zoom objektiivin kääntämistä edestakaisin. Silloin kun se tuntui tulevan suoraan päälle, niin pelkäsin enemmän kuin koskaan elämässäni.
Kuitenkin siinä hetkenä ilmestyivät Jeesuksen kasvot, orjantappurakruunu päässä ja silmät suljettuina. Ilmestys oli salamavalon kaltainen ja tuo vihollinen jatkoi hyökkäystään, mutta en enää pelännyt, kun tiesin kuka on pelastajani!
Sitten meditaatio loppui ja häivyin vähin äänin paikalta. Kotona poltin kaikki TM paperit ja uhritavarat takassa ja ilmoitin heille, että poistavat nimeni kaikilta listoilta. Toimistolla tapaukselleni vain naureskeltiin.

Kun sitten vuonna -82 syksyllä Jumalan kutsu voimistui, niin sain polvistua toimistollani työtuolin ääreen ja sanoa Jeesukselle: Jos nyt huolit tällaisen kaikkia käskyjäsi rikkoneen kauppamiehen lastesi joukkoon, niin tässä olen! 

Jos nyt kuvittelette, että elämäni oli tuon jälkeen pumpulipilvissä värivalojen kanssa kulkemista, niin ette voi pahemmin erehtyä! Mutta se onkin sitten eri tarinan aihe.

Kuitenkin yksi hyvistä asioista oli Gideon-järjestöön liittyminen, jossa pääsin heti toisten uskovien miesten yhteyteen ja tekemään tätä tärkeää työtä. 

Hyvinkään - Riihimäen Gideon veljespiiri järjesti sitten matkan Israeliin.
Holin Penan ryhmään sattui sitten tyttönen Tampereelta ja hän laittoi Itkumuurille rukouslapun, että haluaisi uskovan puolison.
Kohtasimme "heti kohta" ja se mitä sitten tapahtui on eri tarinan aihe.
 
Tässä voin sanoa samoin, kuin tuolla yrityselämän puolella:
UUSI KORTTIPAKKA OLI AVATTU JA UUDET KORTIT JAETTU!
 
Kauppamies suhaili Tampereelle keväällä 1984 vanhalla "nakumersulla" uusin ajatuksin.
 
Todellinen siunaus oli tämä Gideon järjestö, sillä vieraaseen kaupunkiin tullessani löysin heti uskovien yhteyteen Tampereen Gideon-veljespiirissä. Laittoivatpa kohta myös puheenjohtajaksi, joka tietysti vanhalle kauppamiehelle oli rutiinia.
Asuimme Pispalassa, joten Harjun seurakunta oli sitten toinen yhteys joka kohta syntyi. Pispalan Alueneuvoston jäsenyys ja myöhemmin puheenjohtajuus toivat monenlaista touhua. Lauantain iltapäivätilaisuuksien lisäksi tuli perustetuksi Torpan Miestenpiiri, joka nykyisin jatkaa Lielahden miestenpiirinä.
 

2000-luku 

 
Piispat olivat vuosituhannen alussa päätyneet ratkaisuun, koska vanha saarnalupa tutkinto oli päättynyt jo 10 v. aikaisemmin, että pitää olla joku ohjaus pelkän kirkkoherran luvan lisäksi. Tämä ensimmäinen
Laajasalon kristillisen opiston vetämä vuoden kurssi viikonloppu- ja etäopiskeluna toteutettuna oli todella mielenkiintoinen.
Kun sitten vuosien mittaan valmistuneiden määrä nousi, niin jotkut esittivät toivomuksen yhteisestä ryhmästä.
Näin päädyin sitten perustamaan SUOMEN MAALLIKKO SAARNAAJAT Ry:n, joka järjesti saarnaseminaareja ja yhteyksiä seurakuntiin.
Perustin omat nettisivut, joilla saarnoja voitiin jakaa ja sähköpostiryhmän jolla pidettiin yhteyttä.
Vuosien mittaan toimiva väki kuitenkin väheni, joten totesin, että tämä ei ole "one man show" ja lopetin toiminnan.
Näiltä ajoilta on peräisin sanonta: "Seppo on kyllä nopea aloittamaan, mutta se on myös nopea lopettamaan"!
 
ISRAELIN YSTÄVÄT ry
 
2008