Pirkanmaan miestenpäivä » Puhujat

Veli-Pekka

Veli-Pekka Joki-Erkkilä

Veli-Pekka Joki-Erkkilä on 52 vuotias erikoislääkäri, neljän lapsen isä. Keskimmäinen tytöistä 17 vuotias Laura surmattiin v. 2011 ja tämän tapahtuman kautta Veli-Pekka tuli uskoon.
Seppo Nikkanen

Seppo

Koska parinkymmenen vuoden avioliittoleirityö näytti usein, että mies on vähän hukassa, niin kiinnostuin tästä miestyöstä, ja miestenpiireistä.

Sitten vuonna 2006 Torpan Miesteniltojen puitteissa tuli käynnistettyä miestapahtumien tiedottaminen sähköpostien kautta. Huomasin, että sähköpostit katoavat heti ”bittiavaruuteen”, joten syntyi nettisivu www.pirkanmies.fi , josta voi käydä katsomassa miestenpiirien tapahtumia kalenterin muodossa, ja lisäksi laajempia selostuksia eri piirien toiminnoista. Nyt listalla on yli 300 pirkanmaalaista miestä, ja muualla Suomessa yli 100!

Nyt käynnistyneen Pirkanmaan Miestyö ry:n puitteissa on tarkoitus vielä laajemmin saada miestyön yhteispeli toimimaan koko Pirkanmaan alueella. Aitomiesten aloitteesta käynnistyvä Pirkanmaan Miestenpäivä ajatuksella ”Armo miehelle” on 14.11.2015 lauantaina ensimmäinen alueen tapahtuma, josta haluttaisiin perinteinen kohtaamispaikka miehille säännöllisten miesteniltojen lisäksi.

Nyt sitten seuraava Miestenpäivä 26.11.2016 tekee jo tämän toiminnan perinteiseksi, ja toiveena on, että jotkut muutkin miestenpiirit voisivat jatkaa tätä perinnettä.

Messun saarnani aiheena on "Kristityn miehen identiteetti"


Jaakko Paasi, Aitomiehet

Jaakko

Vuosia sitten kuulin Pekka Simojoen laulun ”Särkyneiden majatalo”, jossa hän lauloi: ”Ei asu täällä sankareita, hävinneitä on niin monta…He etsivät tietä valoon maassa kyyneleiden, he saapuvat majataloon särkyneiden…On meidän tehtävämme täällä kantaa toinen toisiamme, halki synkimmän yön pitää päällä toivon kynttilää, ettei kukaan jää yksin harhailemaan pimeyteen.” Silloin itselle kristallisoitui Aitomiesten missio: toimia Jumalan työkaluna olemalla majatalo särkyneille miehille ja kutsua heitä mukaan seurakuntayhteyteen. Nyt syksyllä 2015 haluamme jakaa tätä missiota kaikille Pirkanmaan ja lähiseudun kristillisille miesten piireille. Siksi järjestämme 14.11. Tampereen Aitolahdella Pirkanmaan miesten päivän, johon haluamme kutsua miehiä kuulemaan evankeliumin ilosanomaa, kokemaan yhteyttä, jakamaan toisillemme elämän iloja ja suruja, sekä rukoilemaan toinen toistemme puolesta.

 


KANAVIEN VETÄJIÄ

LUOMINEN-kanava

Ari

Vetäjänä toimii ARI TAKKU, joka on Luominen-tiedelehden päätoimittaja.

Ihmisten miettiessä elämän ja ihmisen alkuperää, ei ole riittävää kuunnella vain yksipuolisesti evoluutioon uskovien tiedemiesten tulkintoja, kuten Suomessa nykyään lähes poikkeuksetta tapahtuu. Kun ihmiset kuulevat myös luomiseen uskovien tiedemiesten tulkintoja samoista asioista, muodostuu maailmankaikkeuden historiasta hyvin erilainen kuva. Ja tietenkin vasta molempien osapuolten mielipiteiden kuulemisen jälkeen on mahdollista muodostaa kokonaiskuva erilaisista tulkinnoista ja niiden järkevyydestä. Evoluutioon uskovat vetoavat usein siihen, että evoluutiota kannattaa tiedemiesten enemmistö. Tieteessä kuitenkaan enemmistön mielipiteellä ei ole merkitystä, vaan sillä miten asiat ovat.

 

MIES POIKANA, ISÄNÄ JA ISOISÄNÄ

Kanavan vetäjänä toimii TAPIO KESTILÄ, eläkkeellä oleva erityisopettaja. Tässä hän kertoo itsestään ja aiheestaan:

Lapsuus on ihmiselon tärkein vaihe. Lapsuuden kokemukset, opit ja tuntemukset seuraavat meitä läpi elämämme vanhuuteen asti, tahdoimme sitä tai emme.

Kuulun suurten ikäluokkien ”jälkijoukkoihin". Isäni vietti parhaat nuoruusvuotensa rintamalla. Perheessämme on viisi lasta. Olen urheillut koko ikäni ja valmentanut eri lajeissa lapsia ja nuorukaisia.

Työikäni palvelin tarkkailuluokkien opettajana Hervannassa, ja 15 kesää vietin koululaisten kesäsiirtoloissa. Näinollen tuntumaa kasvaviin ihmisvesoihin ja heidän maailmaansa on melkoinen. Itselläni on neljä aikuista lasta ja kuusi lastenlasta. Vaimoni Hilkka on lapsityön diakoni. Käymme Aitolahden kirkon jumalanpalveluksissa ja osallistumme eri toimintamuotoihin. Itselleni on tärkein miestenpiiri, jossa luemme Raamattua ja rukoilemme.

Miten lapsi uskoo? Ehtiikö mies isänä kiireiltään hänen perimmäisten kysymystensä äärelle?

Mistä ikämies etsii turvaa voimien vähetessä?

Näistä, ja muista esille tulevista kysymyksistä keskustellaan, ja kuulemme toistemme kokemuksia.

  

RAAMATTUPIIRI-kanava

Kanavan vetäjänä toimii Risto Rautkoski, joka tässä kertoo itsestään ja Messukylän Raamattupiiristä:

Olin lapsenuskossa pikkupoikana ja ahkera seurakuntapoika. Jouduin maailmaan ja tulin uskoon 30 vuotiaana. Olen toiminut monenlaisissa hengellisissä ympyröissä oman toimeni ohella 1978-1982 välillä. Se jälkeen haasteellinen työelämä vei aikani vahvasti, mutta nyt eläkepäivillä olen taas voinut toimia ahkerammin Herran työssä. Toimin mm. Hengen Uudistus kirkossamme eli Tampereen Palatsi ry:n puitteissa, mutta olen saanut kutsuja puhujaksi kovin moniin erilaisiin ryhmiin ja piireihin.

Raamattupiiri kokoontuu viikoittain torstaisin klo 10-12.oo Messukylän srk-talolla tutkimaan erityisesti Uutta Testamenttia luku luvulta painottaen Jumalan Pojan opetuksia. Nyt olemme menossa Johanneksen evankeliumissa. Meillä on osalla Uusi testamentti, jossa Jeesuksen opetukset on punaisin kirjaimin. Opimme eritysiesti Jeesukselta. Pitkäjänteinen tavoitteemme on ja tahdomme oppia opettamaan, mitä hän opetti eli seuraamaan häntä ensin oppipoikina ja sitten vähitellen lähteä liikkeelle tekemään sitä työtä, johon Jeesus lähetti ja lähettää omansa lähetyskäskyssä. Luemme yleensä yhden luvun ääneen vuorotellen lukien 5 jaetta ja keskustelemme sen jälkeen luvun kysymyksistä, jotka ovat meitä puhuttelevia ja kiinnostavia sekä tärkeitä.  Armo ja vanhurskaus Jeesuksen ristintyön kautta on meille keskeistä sanomaa. Onko nimemme tänä päivänä Karitsan elämänkirjassa, jos hän tulisi omiaan noutamaan. Miten voimme toimia, että muutkin pelastuisivat?  Ryhmän pieni koko mahdollistaa myös yksilökohtaisten asioiden käsittelyn

 

 

 

 


Kanavat toimivat 2 kertaa samalla teemalla, joten voi vaihtaa kanavaa 1 ja 2 jaksoilla.